Sov och slappna av i en ordentlig säng

Sov och slappna av i en ordentlig säng

En utmattande dag på jobbet kan ta hårt på din kropp. Lägg dessutom till den tid du sitter fast i bilkö eller på tåg – när du kommer hem är ofta det första du vill göra att lägga dig ner och slappna av. För att din kropp ska få rätt sorts vila och vila som faktiskt gör dig piggare är det viktigt med en madrass som passar för din säng.

Rätt madrass

Om du vaknar och fortfarande känner dig orolig i kroppen och trött är det kanske din madrass som inte är lämplig för dig. På marknaden finns idag ett stort antal madrasser som passar olika typer av personer. Allt från de som är anpassade för barn, kvinnor/män, äldre/yngre samt person med ryggbesvär. Gillar du att sova/vila på sk. Memory-foam som formar sig efter din kropp? Ta reda på vilken madrass som passar dig bäst genom att testa dig fram i olika butiker och online.

Positionen spelar roll

En viktig del när du väljer madrass är att ta reda på hur du sover. Vi rör alla på oss under nattens gång, men vi har nästan alltid en favoritposition att sova i – på rygg, på sidan eller på mage. Beroende på hur du sover bör du köpa en madrass av rätt hårdhet för att få den bästa vilan för din kropp.

Generellt bör folk som sover på sidan (vilken är den vanligast sovpositionen) ha en något mjukare säng, runt 2-5 på en 10-gradig skala där 1 är mjuk och 10 är hård. Sover du på magen eller rygg behöver du ha en något hårdare madrass, runt 5-8, för att du inte ska få ryggproblem. Så be din partner eller någon i hemmet tjuvkika på dig för att ta reda på hur just du sover, det kan lära dig ett och annat om hur du kan slappna av bättre.

Comments Off