Kylskåp för alla kök

Kylskåp för alla kök

Att köpa kylskåp kanske inte hör till dina favoritsysslor, men är nödvändigt då du flyttar in i en tom lägenhet eller om ditt gamla kylskåp går sönder. För att undvika att behöva köpa nytt kylskåp allt för ofta bör du dock noggrant tänka efter vilken modell du väljer. Att ha ett fräscht och välutrustat kök kan dessutom göra vardagen lite lyxigare och matlagningen roligare. Investerar i ett högkvalitativt kylskåp med lång garanti som passar i just ditt kök!

Olika sorters kylskåp

Bestäm dig först om du vill ha ett fristående kylskåp eller ett integrerat kylskåp. Ett integrerat kylskåp byggs in i köket och du kan själv välja hur dörren ska se ut. På detta sätt kan kylskåpet se ut som ett vanligt skåp och smälta in i inredningen. Om du hellre vill ha ett fristående kylskåp kan du välja allt från en klassisk vit design till ett kylskåp i retroanda i en häftig färg!

Om du inte har en separat frys bör du även välja om du vill ha en kombinerad kyl-frys eller om det räcker med ett kylskåp med ett litet frysfack.

Storlek och kapacitet

De flesta kylskåp har en bredd och ett djup på cirka 60 x 60 cm. Höjden kan däremot variera mycket. Mät noggrant utrymmet där kylskåpet ska stå och kom ihåg att räkna med några centimeter extra för att öppna dörren. Du bör även ha ett ventilationsutrymme på minst 5 cm ovanför kylskåpet.

Kylskåpets kapacitet varierar ofta från 100-350 liter, men kan vara ännu större i vissa modeller. Man räknar vanligtvis med att en person behöver en kapacitet på 100 liter och därefter krävs cirka 50 liter till per person i hushållet.

Det finns ett stort utbud av kylskåp online, så att du lätt kan bläddra igenom modeller från flera olika märken. Du kan jämföra priser, storlek, kapacitet samt energiförbrukning och sedan välja en modell som passar i just ditt kök!

Comments Off