Planera din uteplats

Planera din uteplats

Att planera din uteplats med trädgårdsmöbler, parasoller, solstolar och liknande är avgörande för att skapa en välkomnande och funktionell utomhusmiljö där du kan koppla av och njuta. För att få till en bra uteplats så gäller det som sagt att planera samt att även fundera på vad du ska ha där och vad ytan ska användas till.

Bestäm den tillgängliga ytan och mät den noggrant för att optimera placeringen av möbler och tillbehör. Sedan kan du skissa en planritning för att visualisera var trädgårdsmöbler, parasoller, solstolar och andra tillbehör kommer att placeras för att optimera utrymmet.

Vad ska vara på din uteplats?

Välj trädgårdsmöbler som passar din stil och behov. Bord och stolar för uteservering, soffor eller sittgrupper för avslappning, och kanske en hammock eller hängmatta för extra komfort. Tänk på hur mycket utrymme varje möbel tar upp och se till att det finns tillräckligt med plats för att röra sig runt och mellan möblerna bekvämt.

För att skydda mot solen och skapa skugga kan du överväga ett parasoll eller en markis. Placera dem strategiskt för att skapa behagliga skuggiga områden på uteplatsen.

Om du vill koppla av och sola, kan solstolar vara ett bra tillskott. Placera dem på platser där solen vanligtvis skiner mest under dagen.

Sedan är det fel att även satsa på snygga dynor, textiler, dynbox, växter och andra dekorationer som kan passa in på din uteplats.

Fler saker du kan lägga till på uteplatsen

Tänk på att lägga till belysning för att förvandla din uteplats på kvällarna. Strålkastare, ljusslingor, solcellsdrivna lampor eller lyktor skapar en stämning och gör uteplatsen användbar även när det är mörkt.

En utomhusmatta kan lägga till färg, textur och komfort till din uteplats. Det kan definiera sittutrymmen och skapa en mysig känsla.

Om utrymmet tillåter kan du lägga till en grill eller en liten uteköksplats för att njuta av matlagning utomhus och middagar under bar himmel.

En liten fontän, vattenfall eller en vattenbehållare kan skapa lugn och avkoppling med det ljud som rinnande vatten ger.

Comments Off

You may also Like