Smarthem på jobbet

Smarthem på jobbet

Det är inte bara i hemmet man kan installera smartteknologin. Det kan man med fördel även göra på kontoret. Ett smart kontor kan kännas nästan som ett andra hem. Man tillbringar många timmar på en arbetsplats, och smartteknologin kan göra många saker enklare. Ni har säkert både kaffeautomat och vattendispenser, varför det inte känns aktuellt att titta på självtändande kaffebryggare till ett kontor. Det som kan vara aktuellt är istället värmeregleringen.

Låt t ex jalusier och markiser arbeta samman med klimatanläggningen. Skiner solen på vårkanten kan markisen vara uppe lite och låta solen värma upp kontoret. På samma sätt som markiser och jalusier skärma för solen på sommaren, så att ni kan vänta lite med att tända AC’n Detta kan ni förprogrammera så det sköter sig självt. På kontoret kan ni koncentrera er om jobbet, och både el och värmeräkning hålls på plats. Det bidrar till överskottet.

Vad ska man välja?

Följ den här länken https://www.somfy.se/ så kan du läsa betydligt mera om smarthem på den hemsidan. Självklart finns det många aktörer på den här scenen. Somfy är några av dem som erbjuder kompletta lösningar. När det är till kontoret kan det nästan inte löna sig att titta på mindre. Systemen kan förprogrammeras eller fjärrstyras via en app. Det är upp till er vad som fungerar bäst.

Det ingår både larm och övervakningskameror i de system som saluförs här. Kamerorna är dessutom försedda med sirener, som låter högt och genomträngande om kameran uppsnappar något som inte stämmer. En inspelning från övervakningskamerorna kan vara det som gör skillnaden på om bovarna grips eller inte. Det är inte alltid polisen hinner fram i tid, och detta är ett beprövat hjälpmedel.

Som du ser finns det flera användningsområden för ett smarthem på kontoret. Det som är viktigt är att ni går igenom era behov, och hittar den lösning som passar.

Comments Off