Hur tar du hand om din nya tatuering?

Hur tar du hand om din nya tatuering?

När du har investerat både tid, pengar och kanske en del smärta i att göra din hud fin med en ny tatuering gäller det att ta hand om den. Den första tiden är helt avgörande. Vi ger dig därför en dag-för-dag tipslista.

Dag 1-3

Att ta hand om din nya tatuering innebär från början att inte göra någonting. De första dagarna efter tatuerandet finns det en viktig regel: håll dig borta. Ditt bläck kommer att lindas in i plast. Fortsätt på det viset. Beroende på storleken på tatueringen kan omslaget behöva sitta i flera dagar, men som en allmän tumregel kan du ta bort plasten först dag två eller tre. Fråga din tatuerare om detaljer.

Dag 3

Efter att det ursprungliga bandaget som din tatuerare använde för att svepa in dig efter bläcksessionen har tagits bort, bandagera inte om. Plasma från den ursprungliga tatueringen kan dyka upp efter de första timmarna, och sedan är det dags att rengöra konsten och låta den andas.

Nu är det säkert att rengöra. Att hålla tatueringen ren är steg ett, därför finns det skonsamma Tattoo Wash utan parfym och sulfater. Innehåller aloe vera och är mycket lätt att använda, även på ömma tatueringar. Undvik att använda någon typ av trasa för att rengöra tatueringen eftersom det kommer att exfoliera området – vilket, kom ihåg, är ett sår. Skölj sedan med varmt till mild temperatur vatten och klappa området torrt med en handduk. Låt det sitta i minst 10 minuter innan du fortsätter.

Dag 3-5

Gå nu över till balsam och lotion. Se till att du inte övermedicinerar tatueringen genom att applicera för mycket salva, eftersom det kan täppa till porerna och skapa utslag som skulle störa läkningsprocessen.

Dag 5+

De flesta tatuerare har sin egen uppsättning eftervårdsinstruktioner. Men ett råd som de alla har gemensamt är att röra din tatuering enbart med rena händer.

Comments Off