Jobba som frilans på ett kontorshotell

Jobba som frilans på ett kontorshotell

Det finns få saker som ger en sådan frihet som att jobba som frilansare. Drömmen är att kunna sitta på en fjärran resort och bara jobba när man känner för det. När man inte jobbar kan man koppla av på stranden, simma i havet eller göra något annat som man alltid drömt om att göra. Drömmen om livet som frilansare kanske inte ska förhärligas alltför mycket dock. Hade det varit så lätt att göra stora pengar samtidigt som man ligger på stranden hade nog världens stränder varit fulla av frilansare nu och de är de inte. Tvärtom är många av de sämre kontorshotellen i storstäderna fulla av frilansare som inte riktigt har råd med hyran och som alla drömmer om att tjäna mer pengar på någonting annat än det de gör nu.

Ha din egen utrustning

Som frilansare kan man tycka att det är smidigt att använda den utrustning som finns på plats i kontorshotellet men det finn faktiskt många riktigt bra argument för varför det är bättre att ha sin egen utrustning. Det är nämligen en sak som ofta händer för frilansare och det är att de med kort varsel behöver lämna den plats där de befinner sig för att dra vidare mot en ny miljö. Detta kan bero på att frilansaren inte längre får in nya jobb men det kan också bero på att kontorshotellet eller vem man nu hyr av behöver ändra villkoren för andrahandsuthyrningen.

Små enheter är lätta att ta med

Det är alltså mycket smidigt att ha med sig sin egen utrustning när man installerar sig på ett kontorshotell. Det kan handla om en dator, skrivare med InkPro.se, en bra kamera och lite andra saker som är bra att ha i ett kontor. Det är mycket smidigt att bara kunna packa ned allting i en väska när man flyttar.

Comments Off

You may also Like