Tips och råd kring babyleksaker

Tips och råd kring babyleksaker

Bebisar och små barn, de kan utvecklas en hel del genom lek. Men även du som förälder är en viktig del i det hela. Bebisar lekar nämligen mer aktivt och självständigt om du är med, än om de är på egen hand. Det är inte fel att även satsa på att köpa en del olika baby leksaker. Om du är nära ditt barn, så kommer bebisen att anstränga sig mer för att nå sin leksak. Du bör därför ägna dig åt att leka minst 30 minuter per dag med din bebis!

Om du vill uppmuntra din bebis till att leka självständigt, så kan du göra det med. Det genom att låta dem ligga på en filt under ett babygym. Se bara till att barnet är mätt, torrt och belåtet! Se till att sitta i samma rum men en bit bort.

Babyleksaker för 0-6 månader

Under de allra första månaderna så är det du som förälder som är leken så att säga. Det genom att du leker tittut, kittlar under fötterna, blåsa på magen och så vidare. Ditt barn kommer snart att förstå vad det innebär med aktiv lek. Du kan så klart köpa baby leksaker till ditt barn, för att uppmuntra till lek. Det är bra för barnets utveckling.

I denna ålder är det bra att satsa på baby leksaker som är färgglada och enkla. Det är ett plus om de även låter kul. Mycket handlar om att din bebis ska bli nyfiken och vilja greppa leksaken. Det är smart även att satsa på en lekmatta. Perfekt för barnet att vara på, då han eller hon tränar på att vända sig eller krypa.

Du bör även satsa på att leka med barnet, det genom att imitera din bebis. Din bebis kommer även lära sig att om den ler, så ler du tillbaka.

Andra bra baby leksaker i denna ålder är grejer som rör sig. Du kan bland annat satsa på sängmobil eller babygym.

Babyleksaker för 6 månader – 1 år

I denna ålder är det ännu viktigare att du är aktiv i leken. Ditt barn behöver ha viss vägledning. Det kan vara bra att prata om leksakerna med ditt barn. Det så att han eller hon kan koppla ord till olika saker. De flesta barn i denna ålder kan nu sitta upp på egen hand, samt att en del är nära att börja krypa. Barnet använder nu sina händer för att upptäcka och känna med.

Saker som låter är bra att leka med nu. Att skaka saker som låter eller att banka på olika saker är ofta skoj! Även att stapla saker är roligt!

I denna ålder kan du välja baby leksaker där barnet måste aktivt röra på sig. Att rulla boll mellan er är både skoj samt utvecklande, då barnet kan börja förstå vad samarbete är.

De flesta barn i denna ålder uppskattar det allra mesta, så länge det är nytt. Nu är det även mysigt att ha sagostunder tillsammans, gärna med olika sorters pekböcker.

Comments Off