Råd kring köp av kettlebell

Råd kring köp av kettlebell

Ett fantastiskt träningsredskap det är kettlebells. Det om du ska styrketräna hemma. Med en eller flera sådana kan du träna när du vill, ute som inne. Det går att träna olika saker som maxstyrka, uthållighet och bygga muskelmassa. En kettlebell tar även liten plats, så den är lätt att förvara. Om du vill köpa en eller flera, så gör du det på https://billigfitness.se/collections/kettlebell. En sak att fundera på är vad för vikt din kettlebell ska ha. Hur tung den bör vara. Det beror lite på vad det är du ska träna med den. Om du ska göra överkroppsträning, så bör den vara lättare än om du tränar underkroppen. Sedan beror det även på om du är nybörjare eller tränad, så väl som om du är kvinna eller man.

Bra övningar med kettlebell

Att göra olika övningar med din kettlebell gör att du kan förbättra din styrka, din uthållighet samt din flexibilitet. Även magmusklerna får sitt. Nedan är ett par bra övningar att göra. Utför alla med 12 repetitioner x4.

Thrusters med kettlebell:

Håll din kettlebell i två händer, lutad mot bröstet. Gör sedan en djup knäböj och pressa sedan upp från botten. När du passerar stående, pressa då armarna över huvudet.

Rodd med kettlebell:

Luta dig framåt och aktivera bålen med en rak rygg. Håll din kettlebell i handtaget. Dra den sedan mot ditt bröst och sen tillbaka i startposition. Du ska knipa skuldrorna mot varandra i toppen av övningen och pressa fram bröstet samtidigt.

Axelpress med kettlebell:

Håll din kettlebell i en hand. Sätt andra handen i midjan. Pressa sedan armen med kettlebellen rakt över huvudet, sedan tillbaka. Upprepa med andra sidan.

Det finns en mängd olika bra övningar att göra med kettlebell. Sök gärna efter sådana på nätet. Då kan du även få bilder eller videos som visar dig exakt hur du ska göra.

Comments Off