Bra råd till dig som ska starta företag

Bra råd till dig som ska starta företag

Är du sugen på att bli din egen chef? Att driva sitt eget företag är en dröm för många. Och faktum är att det inte behöver vara så svårt att starta sitt eget företag. Men det finns en del saker att tänka på för dig som är nybörjare – här kommer vi dela med oss av några bra råd. Så läs vidare om du är intresserad av att starta en enskild firma eller ett aktiebolag!

Registrera dig hos Skatteverket

Något av det första du behöver göra är att registrera dig hos Skatteverket. För att kunna betala skatt och eventuellt moms på rätt sätt är det viktigt att din firma är registrerad. Du ska registrera din firma om du tänker bedriva verksamheten självständigt, med vinstsyfte och långsiktigt.

Att registrera sin firma går snabbt och lätt via Skatteverkets tjänst verksamt.se.

Startkapital

För det andra behöver du ett startkapital i någon form. Om du ska sälja tjänster kanske du inte behöver så mycket startkapital, då är det så att säga “din egen tid” som du säljer. Men om du ska sälja produkter kan det vara bra med ett nystartslån i någon form.

En bra affärsidé

Sedan behöver du förstås en bra affärsidé. Men vad är egentligen en bra affärsidé? Många tänker att det behöver vara någon helt unikt för att det ska vara värt att satsa på. Men faktum är att det kanske behövs en målarfirma till i din stad, eller en takläggarfirma eller en konsult som hjälper till med hemsidor och marknadsföring. Din affärsidé behöver alltså inte vara särskilt unik för att den ska fungera. Det räcker att det finns efterfrågan på dina tjänster eller produkter. Så var inte rädd för att prova att starta eget företag. Kanske kan du göra det vid sidan om ditt vanliga arbete? Då riskerar du ingenting.

Comments Off