Sov bättre med ett kedjetäcke

Sov bättre med ett kedjetäcke

Sover du oroligt om nätterna? Kanske är du stressad eller lider av andra sömnstörningar? Det finns många saker du kan göra som kan förbättra din sömn. Här ska vi titta lite närmare på vad du kan göra själv.

Se till att du får tillräckligt med motion

För det första är det viktigt att röra sig ordentligt på dagarna. Fysisk aktivitet är A och O när det gäller att sova gott på nätterna. Den som sitter still och slöar på dagarna sover också ofta dåligt om nätterna. Det är mycket större chans att få en god natts sömn om du har tröttat ut dig fysiskt under dagen! Ju bättre kroppen mår desto större chans är det att du får sova gott på nätterna.

Ta hand om din kropp genom att äta nyttigt

För att ta hand om din kropp krävs det inte bara motion. Du behöver äta bra också! Det gäller att undvika skräpmat som hamburgare, pizza och pommes frites. Satsa hellre på sallader, mat utan allt för mycket gluten och gärna fisk några gånger i veckan. Prova själv och du kommer garanterat att märka skillnad!

Shoppa ett kedjetäcke

Till sist vill vi tipsa om att göra det riktigt mysigt och bekvämt för dig i sängen. Med ett kedjetäcke kan du sova riktigt lugnt och skönt om nätterna. Ett kedjetäcke är ett lite tyngre täcke som ger en behaglig och avslappnande känsla. Kedjetäcken har länge använts inom vården för patienter med sömnproblem. Nu har den här typen av täcken slagit igenom på bred front och det finns ett enormt utbud på nätet med olika varianter!

Det finns fler saker du kan shoppa för att få sova bättre! Till exempel kan du köpa riktigt sköna lakan, kuddar och andra sängkläder. Dessutom är det bra med AC i sovrummet – så att det blir skönt och svalt.

Comments Off