Mångsidiga plastskivor

Mångsidiga plastskivor

Plast är ett oerhört användningsbart och mångsidigt material. Det är inte alltid som vi tänker på hur ofta det faktiskt används i vardagen på olika sätt.

Slitstarka skivor med lång livslängd

Polyetylenskivor är en typ av termoplast som inte är genomskinlig. Den här plasten används flitigt i, till exempel, skärbrädor och den är godkänd för livsmedelskontakt. Det här är en form av plast som är en av de allra mest använda plasttyperna i dag. Du hittar polyetan i flera olika sammansättningar och den kan vara så väl flexibelt som väldigt hårt. Dess hårdhet och slagtålighet gör att den lämpar sig alldeles utomordentligt till produkter som exempelvis skärbrädor och skyddslister. Vi tänker inte alltid på hur mycket den här typen av plast används i vardagen, men några andra exempel på användningsområden är avloppsrör, för förvaring och förpackning av produkter, baljor och skurhinkar. Ja, den används även i leksaker, hushållsartiklar och oändligt mycket mer.

Polyetylenskivor är oerhört slitstarka och har en lång livslängd. De klarar en tuff vardag med allt slitage som den innebär.

Skräddarsydda skivor

Visste du att polyetan kan användas när du behöver ett material som tål kyla bra? Den här plasten klarar av att kylas ner till 60 minusgrader och vissa sorter tål lägre temperaturer än så. Värme är inte heller det något problem. Här får du en typ av plast som klarar av upp till 70 grader. Detta innebär att du lugnt kan diska din skärbräda i diskmaskinen. Om skärbrädan blir lite böjd efter en tur i diskmaskinen kan du enkelt rätta till den.

Värt att lägga på minnet är dock att polyetan är lämplig för inomhusbruk. Den står inte emot UV-ljus särskilt väl.
Kontakta gärna din leverantör om du står inför att köpa polyetylenskivor. De hjälper dig så att du får skivor i exakt de mått du önskar. Välj mellan skivor i den vanligaste vitaktiga färgen eller i svart.

Comments Off