Hitta en BH som passar dig

Hitta en BH som passar dig

Att hitta en bh som passar dig är viktigt för både komfort och stil. Det handlar inte bara om att hitta rätt bh-storlek utan även rätt modell. För att du ska hitta BH som passar dig bra, börja med att mäta dig, på rätt sätt. Det gör du så här:

  • Använd ett mjukt måttband för att mäta bystens omkrets precis under bröstet för att få fram bandstorleken.

  • Mät också omkretsen över bröstet på det bredaste stället för att få fram kupstorleken.

Använd dessa mått för att bestämma din bh-storlek. Det kan vara bra att prova flera storlekar eftersom olika märken och modeller kan variera.

Förstå bh-storlekskombinationer

Bh-storlekar består av två delar: bandstorlek (till exempel 75, 80, 85) och kupstorlek (A, B, C, etc.). Det innebär att 75B och 80B har samma kupstorlek men olika bandstorlekar.

Det är bra att känna efter så att du har rätt passform. Bandet runt ryggen bör sitta stadigt men inte skära in. Du ska kunna dra ett par fingrar under bandet. Bh:n ska ge stöd utan att klämma eller kännas för lös. Axelbanden bör inte skära in i axlarna.

Testa olika bh-modeller

Det finns olika typer av bh-modeller, såsom balconette, push-up, sport-bh, och mer. Prova olika stilar för att se vilken du föredrar och vilken som passar bäst till din kroppsform och ditt användningsområde.

Se till att axelbanden är justerade så att de ger tillräckligt med stöd utan att skära in. Ryggspännet bör vara fast men inte för hårt.

Testa bh:n med olika typer av kläder för att se hur den fungerar under olika stilar och tygmaterial.

Fråga om hjälp

Om du är osäker på din storlek eller behöver hjälp, fråga om råd från personalen i butiken. De har ofta erfarenhet av att hjälpa kunder hitta rätt bh.

Genom att ta dig tid att mäta, prova olika modeller och vara uppmärksam på detaljer kan du öka chansen att hitta en bh som passar både bekvämt och stilfullt.

Comments Off

You may also Like