Fokusera på ljuset i badrummet

Fokusera på ljuset i badrummet

En viktig del för att skapa ett trevligt badrum är badrumsbelysningen. Ibland ska ett badrum ska vara mysigt att vara i – tex. när man tar ett långt bad efter en kall dag utomhus medan det vi andra tillfällen ska vara väl upplyst när man snabbt behöver fixa håret. Lampor till bad eller ett dimmat ljus som kan sättas på under natten är båda ljus som ett badrum behöver vara utrustat med.

Optimera utrymmet i badrummet

Det finns ingen mening att försöka trycka in en stor jacuzzi i ett litet badrum. Sanningen är att det inte kommer att vara möjligt i de flesta badrum. Optimera istället ditt utrymme med smarta ideer och lösningar. Genom rätt belysning kan man också göra så att små rum känns större.

Hotellbadrum ger inspiration

Hotell (särskilt små butikshoteller) är en fantastisk källa till inspiration för design – skanna av deras hemsidor för utseenden som du faller för. Ganska ofta kommer de att ha mycket packade i ett kompakt utrymme så du kan också få några layouttips också. Små badrum på hotell har också ofta ett väl genomtänkt ljusflöde – de är specialister på att skapa mysiga badrum med bra badrumsbelysning.

Lägg tid och pengar på belysning

Badrum är ofta placerade bredvid sovrum vilket är ytterligare en anledning till att engagemang läggas på bra belysning i badrum. Att ha olika nivåer av belysning i badrummet är starkt rekommenderat då du inte vill att ljusa lampor ska blinka under natten samt att det alltid är mysigt att ta en lång dusch i dimmat ljus. Går du till badrummet mitt i natten är det också bra att inte behöva dra på fullt ljus som riskerar att väcka din partner.

Belysning badrum bör också kunna manövreras med en rörelsesensor, vilket innebär att du inte behöver leta efter en strömbrytare mitt i natten. Det är också skönt att ha lampor till bad som kan slås på automatiskt utan att du behöver stiga ur det sköna vattnet.

Comments Off