Är det renoveringstid?

Är det renoveringstid?

Ibland får man bara inse realiteterna att det är dags att renovera sin gamla sommarstuga eller hus för den saks skull. Kanske har du ett tak på huset som behöver bytas ut? Det är ingenting som går att skjuta på i all evighet, eller jo det kan man men så riskerar man att det börjar regna in. Ska du göra renoveringen själv har du betydligt fler saker att tänka på än om du anlitar någon till att göra det. Väderskydd, arbetsdräkt, färg, sandpapper, ja det är alla möjliga material man kan tänkas behöva när man ska gå igång med ett sånt stort projekt. Det bästa är att skaffa det mesta innan man går igång för det är dumt att behöva avbryta för många gånger.

Dyr eller billig utrustning

Det är den stora frågan. Det är inte alltid det dyraste är det bästa. Kanske kan du nöjas med att köpa en lite billigare målarstege istället för den dyra modellen och istället lägga en massa pengar på bra färg istället? Kanske känner dy någon som är händig. Försök rådföra dig med denna person för att kunna utnyttja din budget på bästa sätt.

Gå en kurs

Ibland kan man komma till den konklusionen att det är för svårt att renovera något själv. Det kan då vara en bra idé att gå en kurs. Vissa byggvaruhus har faktiskt gratis kurser i olika renoveringstekniker. På så sätt slipper du betala en dyr kvällskurs själv.

Man ska heller inte glömma hur kul det är att se slutresultatet på något man har gjort själv. På så sätt får huset ett mera personligt prägel än om man tar dit en utestående hantverkare. Men som sagt ta dig en ordentlig funderare innan du går igång med ditt projekt med vad som passar dig bäst – att göra det själv eller anlita hjälp.

Comments Off