Vilken tavla passar ditt hem?

Vilken tavla passar ditt hem?

De allra flesta av oss, vi har minst en tavla, gärna fler. Visst finns det de som föredrar helt kala väggar, men hur kul är det egentligen på en skala? Att välja tavla, det kan kännas svårt. Det bästa är att alltid utgå från det rum som den ska hänga i. Sedan är det ju helt ok att köpa en vacker tavla, bara för att du gillar motivet. Men då gäller det att du sedan hittar en bra plats hemma att hänga den på!

Idag finns det ju ganska många olika sorters tavlor att välja mellan. Dels finns det en mängd motiv, de finns i olika storlekar och i olika former. Fundera på vad för färger det är som passar för det rum tavlan ska hänga i samt om den ska hänga ensam eller om du vill satsa på att göra en tavelvägg.

Så skapar du snyggaste tavelväggen

Trenden med att göra tavelvägg dök upp för länge sedan, men det är en trend som håller i sig. Det beror nog på att den går ju att variera i oändlighet! Det går även att kombinera tavlor med fotografier, minnesföremål med mera.

För att skapa en bra tavlevägg, så är det ju bra om du redan har köpt en massa fina tavlor. Eller att du har ramat in fotografier du vill använda. Det kan vara smart att välja likadana ramar för alla, så att det blir ett lugnare intryck. Dock kan det ge en viss charm att använda dig av udda ramar. Det viktiga är att du får fram den känsla som du vill förmedla samt att du hittar de ramar och de motiv som passar denna känsla.

När du ska skapa din vägg med tavlor, börja då med att lägga ut dem alla på golvet. Skapa sedan en form som du tycker om. Våga experimentera med olika placeringar och olika former. Snyggast blir det om du försöker ha lika stort avstånd mellan alla tavlor.

Du kan sedan rita av alla tavlor på ett täckpapper. Sedan klipper du ut dem och parar ihop dem med rätt tavla. Sedan kan du på pappersarket markera ut var spiken för upphängningen ska sitta. Det gör du genom att pappret på ramens baksida och känner efter genom pappret och markerar med hjälp av en penna.

Nu kan du ta alla dina urklippta ark och tejpa upp dem på väggen så som du tänkt att de ska sitta. Sätt upp den tavla som ska vara i mitten först. Utgå sedan från den och använd dig gärna av vattenpass och tumstock för att få till det.

Sedan kan du med fördel borra eller spika rakt genom pappret där du har markerat. Sedan dra bort dem och hänga upp dina tavlor på samma plats.

Hitta snygga tavlor

Om du är på jakt efter en ny tavla eller flera, för en tavelvägg, så kan du hitta en hel del snygga motiv hos Konstlagret. Där finns det stora och små tavlor i en massa olika former.

Comments Off